Members Convention

 


The inaugural Member Convention in 2018 was a league first, providing Port Adelaide members exclusive insights

to the football program, with unprecedented access and information.

In 2019 we provided more of our members with the opportunity to step inside the inner sanctum.

The program included presentations from our coaches, high performance staff,

recruiting and list management as well as some key notes from senior leaders at the club.

 

 

 

Date: TBC

Time: TBC

Venue: TBC

Parking: TBC

Price: TBC

 

 

 

2019 Program

08:15 – 08:55

REGISTRATION DESK OPEN

09:00 – 09:10

 

WELCOME & OPENING

09:10 – 09:35

(25 mins)

 SESSION 1:  CLUB REVIEW

 Keynote Speaker: Keith Thomas 

 

09:35 – 09:55

(20 mins)

SESSION 2: SENIOR COACH Q&A

Q&A: Ken Hinkley with Dwayne Russell

 

09:55 - 10:25

(30 mins)

SESSION 3: THE CHANGING LANDSCAPE OF AUSTRALIAN FOOTBALL

Presented by: Chris Davies

10:25 – 10:45

 MORNING TEA BREAK

10:45 – 11:05

 (20 mins)

SESSION 4:  DEFENCE STRATEGY IN 2019

Presented by: Brett Montgomery & Trent Hentschel

11:05 – 11:35

(30 mins)

SESSION 5:  LIST MANAGEMENT STRATEGY –

WHERE ARE WE RIGHT NOW AND HOW ARE WE BUILDING OUR PLAYING LIST?

Presented by: Jason Cripps

11:35 – 11:55

(20 mins)

 

SESSION 6:  NEW AFL RULE CHANGES – HOW WILL IT AFFECT THE GAME AND OUR STRATEGY & WHAT’S DIFFERENT IN OUR APPROACH FOR 2019?

 

Presented by: Michael Voss

11:55 – 12:15

(20 mins)

 

SESSION 7:  FORWARD STRATEGY IN 2019

Presented by: Nathan Bassett & Chad Cornes

12:15 – 13:25

 LUNCH

13:25 – 13:45

(20 mins)

 

SESSION 8:  MIDFIELD STRATEGY IN 2019

Presented by: Jarrad Schofield & Scott Thompson

 

13:45 – 14:05

(20 mins)

 

SESSION 9:  THE EVOLUTION OF OUR RUCK STRATEGY FOR 2019

Panel: Dean Brogan, Paddy Ryder, Scott Lycett

 

14:05 – 14:25

(20 mins)

 

SESSION 10:  PLAYER WELFARE IN THE AFL PLUS AN INSIGHT INTO OUR NGA PROGRAMS

Panel: John Hinge, David Steventon, Paul Stewart

14:25 – 14:45

 AFTERNOON TEA BREAK

14:45 – 15:10

(25 mins)

SESSION 11:  NEW HIGH PERFORMANCE & PRE-SEASON UPDATE

Presented by:Ian McKeown, Tim O’Leary & Stuart Graham

15:10 –  15:30

(20 mins)

SESSION 12:  PLAYER PANEL – 2019 PREPARATION

Player Panel: Hamish Hartlett, Tom Jonas, Ollie Wines, Ryan Burton, Connor Rozee

15:30 – 15:45

(15 mins)

CLOSING REMARKS

Presented by: David Koch (Chairman)